Ahad, Julai 28, 2013

MAJLIS PERPISAHAN PN KAMARIAH BT HARUN - GURU BESAR SK NURI

26 Julai 2013 merupakan tarikh terakhir Pn Kamariah berkhidmat di SK Nuri. Sejak aku bertugas di SK Nuri, beliau merupakan Guru Besar yang ke-4 yang sempat aku bersama pengurusan mereka.

Pada 2000 merupakan tahun pertama aku mejejakkan kaki di SK Nuri, ketika ini Cikgu Zainal B Adam meruakan Guru Besar SK Nuri.

Kemudian pada 2004 Pn Azizah Bt Ab Manan pula menerajui pengurusan SK Nuri setelah Cikgu Zainal Adam bersara.Pada tahun 2009 dalam pimpinan Pn Azizah telah  'melamar' aku untuk menyandang jawatan Guru Perpustakaan & Media (GPM) di SK Nuri...satu jawatan yang maha berat yg menuntut kesabaran & komitment yang tinggi serta yg penting sokongan keluarga khasnya suami & anak-anak. Apa tidaknya, kerapkali juga aku 'berumatangga ' di Pusat Sumber (PSS) bersama mereka apabila perlukan menyiapkan sesuatu tugas atau ingin lakukan perubahan. Alhamdulilah...keluargaku very understanding & sporting.

Kemudian pada 2010 Tn Hj Kadzri B Ibrahim pula memimpin SK Nuri setelah Cikgu Azizah Ab Manan berpindah ke SK Tampin.

Setelah itu, pada Mei 2011 Pn Kamariah Bt Harun pula menguruskan SK Nuri menggantikan Tn Hj Kadzri yang berpindah ke SK Astana Raja. SK Nuri merupakan sekolah pertama buat Pn Kamariah memegang jawatan Guru Besar. Sebelum itu, beliau merupakan GPK HEM di SK Kuala Pilah.

Secara peribadi Pn Kamariah merupakan Guru Besar yang ketiga saya menyandang jawatan sebagai GPM di sekolah sejak Pn Azizah Bt Ab Manan dan Tn Hj Kadzri B Ibrahim. Bagi saya bersama di bawah pengurusan & pimpinan Cikgu Kamariah saya berasa sungguh selesa dgn tugas saya sebagai GPM di SK Nuri. Beliau amat senang diajak berbincang dan setiap perbincangan pasti beliau akan mengeluarkan idea bernas untuk memastikan perancangan sesuatu aktiviti @ program itu berjalan lancar dan berjaya. Terima kasih cikgu atas jasa & sumbangan cikgu. Mohon maaf zahir batin.Tiada ulasan:

Catat Ulasan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails