BAHAN-BAHAN
100g tepug gandum
200ml susu/santan + pewarna kuning
1biji telur
garam
INTI:
50g udang hidup/daging cincang
1ulas bawang merah
½ ulas bawang putih
1camt rempah kari daging-jadikan pes
sehiris halia
1camb minyak
HIASAN:
½ cili masak-dadu halus
1helai daun bawang-mayang halus
CARA
- Sediakan batter dengan mengadun telur,santan./susu,pewarna kuning dan garam.
- Rehatkan sebentar.
- Panaskan minyak,tumis bawang merah+bawang putih serta masukkan rempah kari,kacau hingga garing.
- Masukkan daging,garam,gula,sesuaikan rasa.Masak hingga kering dan angkat.
- Panaskan acuan atas dapur,lenserkan lemak,masukkan batter dalam acuan.
- Masukkan inti dan hiasan di atasnya.
- Angkat apabila masak.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan