Ulam sering dijadikan sebagai menu sampingan yang boleh menaikkan selera makan. Namun, ulam akan menjadi layu sekiranya terdedah terlalu lama.
Oleh itu, bagi mengekalkan kesegaran dan kerangupannya, rendamkan ulam beberapa minit dalam air yang telah dicampurkan dengan sedikit cuka dan perahan limau nipis. Biar seketika barulah diangkat.
Semoga DANAU SAKINAH umpama tasik yang menenangkan mata , minda , jiwa dan hati yang menatapnya. Blog ini juga kujadikan medan perkongsian ilmu untuk subjek Sains Sekolah Rendah yang merupakan opsyenku. Semoga catatan BILA CIKGU SAINS BERBICARA @ DANAU SAKINAH ini menjadi ilmu dan ikhtibar serta ibadah untuk kita semua serta diberkati Allah SWT....amin.
Isnin, Ogos 30, 2010
Ulam Kekal Ranggup
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan